تاریخچه مرموز و عجیب پشت لوگوی شورولت
کد خبر: ۲۵۲۸۵۱
تاریخ انتشار: 2022 August 05    -    ۱۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۵
​لوگوی شورولت را برخی مشابه پاپیون و برخی دیگر مشابه صلیب می‌دانند. اما هر شکلی که داشته باشد، چگونگی انتخاب این نماد توسط خودروساز آمریکایی، داستان مرموزی دارد.

لوگوی شورولت را برخی مشابه پاپیون و برخی دیگر مشابه صلیب می‌دانند. اما هر شکلی که داشته باشد، چگونگی انتخاب این نماد توسط خودروساز آمریکایی، داستان مرموزی دارد.

 
 

تئوری‌های زیادی در مورد تاریخچه لوگوی شورولت مطرح شده است که هر کدام هم از پشتوانه منابع قابل اطمینانی برخوردارند. اما بیایید از جایی شروع کنیم که می‌دانیم.

تاریخچه مرموز و عجیب پشت لوگوی شورولت

این نماد صلیب یا پاپیون مانند، برای نخستین بار در اواخر سال 1913 توسط ویلیام کارپو دورانت، یکی از بنیان‌گذاران کمپانی معرفی شد؛ زمانی که شورولت از مدل‌های 1914 خودروهای H-2 Royal Mail و H-4 Baby Grand رونمایی کرد. ولی اصلا چگونه کسب و کار شورولت روی غلتک افتاد؟

در بدو پیدایش صنعت خودروسازی آمریکا، ۵۰-۴۰ کمپانی در حال رقابت برای جذب مشتری بودند و هر خودروساز، فقط چند مدل ماشین را روانه بازار می‌کرد. البته ظاهرا تعهد چندانی هم وجود نداشت و در برخی موارد، پیش‌پرداخت مشتریان به تولید و تحویل خودرو ختم نمی‌شد!

اینجا بود که یک کارخانه‌دار به نام بنجامین بریسکو، نیاز به تغییر مسیر این صنعت و جلب اعتماد مشتریان را حس کرد. نقشه او، حذف کمپانی‌های کوچک‌تر و ضعیف‌تر از این بیزینس و جمع شدن کمپانی‌های استخوان‌دار و آینده‌دار زیر یک سقف برای همکاری با یکدیگر بود.

دورانت از این ایده استقبال و کمپانی جنرال موتورز را در سال 1908 تاسیس کرد. ولی چند سال بعد، مشکلات مالی سبب شد که اعضای هیئت مدیره GM، عذر دورانت را بخواهند و بانک‌ها نیز کمپانی را مصادره کنند.

دورانت اما خود را نباخت و با کمک راننده سابق ماشین‌های مسابقه‌ای، لوئیس شورولت، کمپانی «شورولت موتور» را در سال ۱۹۱۱ تاسیس کرد. با این پیش‌زمینه ذهنی، حالا ببینیم لوگوی شورولت از کجا آمده است؟

تاریخچه مرموز و عجیب پشت لوگوی شورولت

منشاء لوگوی شورولت

موثق‌ترین تئوری، از کتاب The Chevrolet Story می‌آید که به مناسبت پنجاهمین سالگرد تاسیس کمپانی، در سال 1961 چاپ شد. بر اساس آن، دورانت در سفری به پاریس چند والپیپر روی دیوار هتل دید و مجذوب یکی از آن‌ها شد. پس بخشی از آن را پاره کرد، با خود به خانه آورد و به نماد شورولت تبدیل کرد.

اما یک تئوری قدیمی‌تر هم وجود دارد که توسط دختر دورانت، مارجری نقل شده است. او در کتاب خاطرات خود نوشته که پدرش عاشق طرح زدن سر میز شام بوده و این لوگو را در یکی از همان شب‌ها، پس از صرف پیش‌غذا طراحی کرده است.

بیوه‌ دورانت، کاترین روایت دیگری دارد. او گفته که در سال ۱۹۱۲، اعضای خانواده برای تعطیلات به هات اسپرینگز ویرجینیا رفته بودند. در آن زمان، دورانت یک طرح را در روزنامه دید و فکر کرد که می‌تواند لوگوی خوبی برای شورولت باشد.

تاریخ‌نویس، کن کافمن نیز در این‌باره تحقیق کرد و به نتیجه‌ای مشابه روایت کاترین رسید. او دریافت که در نوامبر 1911، روزنامه آتلانتایی The Constitution، آگهی فروش محصولات یک شرکت تولیدکننده زغال سنگ را چاپ می‌کرد و در آن آگهی، طرحی مشابه با لوگوی امروز شورولت وجود داشت. این احتمال وجود دارد که در سفر به ویرجینیا، دورانت آن آگهی را دیده باشد؛ همان‌طور که همسرش گفته بود.

هنوز یک احتمال دیگر هم مطرح است. لوئیس شورولت زاده سوئیس بود و لوگوی صلیب مانند کمپانی، مشابه صلیب روی پرچم این کشور است. پس شاید حقیقت ماجرا، این بوده باشد.

به هر حال آنچه می‌دانیم این است که نخستین بار، این لوگو روز دوم اکتبر ۱۹۱۳ در واشنگتن پست ظاهر شد. جالب اینکه حتی بعد از نزدیک به ۱۱۰ سال، هنوز هم تازه و مدرن به نظر می‌رسد.

گجت نیوز

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار