ترفند اسب تروا کلید عفونت انگل توکسوپلاسما در انسان است
کد خبر: ۲۶۱۳۴۱
تاریخ انتشار: 2022 November 03    -    ۱۲ آبان ۱۴۰۱ - ۰۷:۰۰
توکسوپلاسما گوندی یک انگل رایج در انسان است، اما نحوه انتشار آن تا این حد مبهم بوده است. اکنون دانشمندان دانشگاه استکهلم یک تکنیک اسب تروا حیله‌گر را کشف کرده‌اند که به آن اجازه می‌دهد از سیستم ایمنی بدن بگریزند.

ترفند اسب تروا کلید عفونت انگل توکسوپلاسما در انسان است

توکسوپلاسما گوندی یک انگل رایج در انسان است، اما نحوه انتشار آن تا این حد مبهم بوده است. اکنون دانشمندان دانشگاه استکهلم یک تکنیک اسب تروا حیله‌گر را کشف کرده‌اند که به آن اجازه می‌دهد از سیستم ایمنی بدن بگریزند.

توکسوپلاسما یک انگل موذی و جذاب است که می تواند از طریق غذا، خاک یا مدفوع آلوده پخش شود. این عفونت می‌تواند هر حیوان خون گرمی را آلوده کند، میل خاصی به گربه ها دارد، زیرا روده آنها تنها جایی است که به اندازه کافی برای تولید مثل جنسی راحت است. این انگل می‌تواند مغز موش‌ها را آلوده کند و آنها را جسورتر کند، تا کمتر از گربه‌ها دوری می‌کند و در نتیجه احتمال خورده شدنشان بیشتر شود.

این نوع اصلاح رفتار میزبان حتی ممکن است در انسان نیز اتفاق بیفتد. مطالعات اخیر نشان داده اند که عفونت توکسوپلاسما “یک پیش بینی کننده مثبت و ثابت فعالیت کارآفرینی” است، که احتمالاً به دلیل اجتناب از خطر رخ می‌دهد. حتی به نظر می رسد که میزبان انسان را جذاب‌تر می‌کند!

با چنین تنوع گسترده ای از حیوانات میزبان، توکسوپلاسما یک انگل فوق العاده موفق است. برای دانشمندان، این سوال پیش می‌آید که چگونه از سیستم ایمنی به خوبی می‌گریزند، طوری که می‌تواند وارد مغز میزبان شود، که معمولاً توسط سد خونی-مغزی محافظت می‌شود. در مطالعه جدید، محققان استکهلم مکانیسمی حیله‌گر را شناسایی کرده.

ماکروفاژها سلول‌های ایمنی هستند که سلول‌های خارجی را که نباید وجود داشته باشند، از جمله میکروب‌ها، سلول‌های سرطانی و در تئوری، انگل‌هایی مانند توکسوپلاسما می‌بلعند. زمانی که ماکروفاژها عوامل بیماری‌زا را شناسایی کردند، معمولاً در بافتی قرار می گیرند تا آن را پاک کنند، در حالی که سایر سلول‌های ایمنی مانند سلول های دندریتیک در بدن حرکت می کنند تا عوامل ایمنی را فرابخوانند.

محققان دریافتند که توکسوپلاسما با تزریق پروتئینی به نام GRA28 ماکروفاژها را آلوده می‌کند. این بیان ژن ماکروفاژ را تغییر می دهد تا بیشتر شبیه یک سلول دندریتیک باشد. آنها همچنین شروع به عمل مانند یک سلول دندریتیک می کنند و از جایگاه خود در بافت عفونی رها می‌شوند و بسیار سریعتر از ماکروفاژها به طور معمول در بدن مهاجرت می‌کنند.

پروفسور آنتونیو باراگان، نویسنده اصلی این مطالعه گفت: «تعجب آور است که این انگل موفق می‌شود هویت سلول های ایمنی را به این روش هوشمندانه ربوده باشد. ما معتقدیم که این یافته‌ها می‌تواند توضیح دهد که چرا توکسوپلاسما در زمان آلوده کردن انسان‌ها و حیوانات به طور موثر در بدن پخش می‌شود.»

در حالی که توکسوپلاسما معمولا بی ضرر است، اما می تواند یک بیماری خطرناک و حتی کشنده به نام توکسوپلاسموز ایجاد کند. و از آنجایی که ۳۰ تا ۵۰ درصد از جمعیت انسانی ممکن است در معرض آن یا آلوده باشند، کار تحقیقی بیشتری باید روی آنها صورت بگیرد.

یک پزشک

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار