«تابناک با تو» - در این مقاله، با طرز تهیه شامی ماسوله آشنا میشوید. شامی ماسوله، غذای سنتی و محبوب شهر ماسوله در استان گیلان است. این غذای خوشمزه با طعمی بی نظیر، از ترکیب گوشت چرخ کرده، پیاز، سیب زمینی، سبزیجات معطر و سس مخصوص نارنج تهیه میشود. شامی ماسوله را میتوانید به عنوان یک وعده کامل غذایی یا پیش غذا سرو کنید.
شامی ماسوله، از غذاهای سنتی و اصیل گیلان است که با طعمی بی نظیر و عطری دل انگیز، هر ذائقهای را مجذوب خود میکند. این غذای خوشمزه، ترکیبی از گوشت چرخ کرده، سبزیجات معطر و سس مخصوص نارنج است که در کنار برنج کتهای و سالاد، یک وعده کامل و لذیذ را به شما هدیه میدهد.
طرز تهیه کباب شامی ماسوله:
مواد لازم برای تهیه شامی ماسوله:
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
تخم مرغ ۱ عدد
سیب زمینی ۱ عدد
پیاز بزرگ ۱ عدد
سیر ۲ حبه
کره یا روغن کرمانشاهی ۱ قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی ۴ عدد
آب نارنج نصف پیمانه
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین، سماق به مقدار لازم
طرز تهیه شامی ماسولهای:
برای طرز تهیه شامی ماسوله، ابتدا گوشت چرخ کرده را داخل ظرف مورد نظر بریزید، سپس پیاز را رنده کنید و به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. لازم نیست آب پیاز را بگیرید، شامی شما باید نرم باشد. سپس سیر رنده شده، تخم مرغ، نمک و فلفل و ادویه را به آن اضافه کنید و خوب ورز بدهید.
اجازه بدهید، حدود نیم ساعت مواد استراحت کنند تا مزهها به خورد هم بروند. پس از این زمان روغن را داخل تابه بریزید و اجازه بدهید داغ شود، شامیها را به شکل دلخواه در آورید و داخل روغن سرخ کنید. پس از سرخ شدن شامی ها، گوجهها را ریز خرد کنید و با مقداری روغن، داخل تابه تفت بدهید تا گوجهها نرم شوند. آنها را با قاشق فشار بدهید تا له شوند. مقداری آب، زردچوبه و نمک کره یا روغن کرمانشاهی و آب نارنج را به آن اضافه کنید و زمانی که جوش آمد، شامیها را به سس اضافه کنید و شعله را کم کنید تا سس غلیظتر شود و به خورد شامیها برود.
در پایان سیب زمینی را خلالی خرد کنید و در روغن سرخ کنید و در زمان سرو شامی خود را دورچین کنید.
شامی ماسوله را میتوانید با کته یا نان در کنار سالاد یا سبزی خوردن سرو کنید.
نکات کلیدی برای پخت شامی کباب ماسوله:
• برای طعم بهتر شامی ماسوله، میتوانید از گوشت چرخ کرده مخلوط گوساله و گوسفند استفاده کنید.
• میتوانید ۱ عدد سیب زمینی متوسط را در مواد رنده کنید و آب اضافی آن را بگیرید. • سیب زمینی رنده شده، باعث میشود شامیها نرم و لطیف شوند.
• میتوانید از سبزیجات معطر دلخواه خود مانند (ترخون، مرزه، جعفری و ...) استفاده کنید.
• میتوانید به جای آب نارنج از آبغوره نیز استفاده کنید.
• میتوانید از روغن دنبه به جای روغن کرمانشاهی یا کره استفاده کنید.
• شامیها را در روغن داغ سرخ کنید تا شامیها پف کنند و مغز پخت شوند.
• میتوانید برای تهیه سس شامی ماسوله از رب گوجه فرنگی استفاده کنید.
• میزان اضافه کردن آب نارنج (ترشی) به ذائقهی شما بستگی دارد.
• برای طعم قویتر میتوانید از زعفران دم کرده نیز در سس استفاده کنید.
• برای چاشنی بیشتر میتوانید از رب انار ترش نیز در سس استفاده کنید.
سخن نهایی:
شامی ماسوله، یک غذای کامل و خوشمزه است که میتوانید به عنوان وعده اصلی سرو کنید. شامی ماسوله، از اصیلترین و خوشمزهترین غذاهای شمالی است که با عطر و طعم بی نظیر خود، هر ذائقهای را مجذوب خود میکند. این غذا به دلیل داشتن گوشت، سیب زمینی و سبزیجات، منبع خوبی از پروتئین، فیبر و ویتامینها است.
منبع: بیتوته