مجازات مردی که آمبولانس را پنچر کرد
کد خبر: ۲۴۸۲۴۷
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار: 2022 June 18    -    ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۰
یک وکیل دادگستری درباره این‌که فرد متخلف که با پنچر کردن آمبولانس باعث شده کودک بیمار جانش را از دست بدهد آیا مرتکب جرم شده و مجازاتی در انتظار او است، توضیح داد.

 یک وکیل دادگستری درباره این‌که فرد متخلف که با پنچر کردن آمبولانس باعث شده کودک بیمار جانش را از دست بدهد آیا مرتکب جرم شده و مجازاتی در انتظار او است، توضیح داد.

 

سیدمجتبی حسین‌پور وکیل دادگستری در یادداشتی درباره مجازات پنچر کردن آمبولانس نوشت: خودروهای امدادی مثل آمبولانس به سبب نوع ماموریتشان و اینکه با جان انسان‌ها سر و کار دارند به طور قانونی مجاز هستند برخی از مقررات راهنمایی و رانندگی را رعایت نکنند؛ مثلا از چراغ قرمز یا مسیرهای ویژه عبور کنند. درباره حادثه پنچر کردن آمبولانس به دلیل اینکه در خط ویژه پارک شده بوده نیز می‌توان گفت که به طور معمول نباید خط ویژه را مسدود یا خودرو را در مکان‌های غیرمجاز پارک کرد؛ اما اگر آمبولانس در آنجا متوقف شده این کار می‌تواند با توجه به نوع ماموریت اورژانس قابل توجیه باشد.

اگر اینطور به ماجرا نگاه شود که شاید این کار بنا بر ضرورتی مهم انجام شده و راه دیگری جز این کار وجود نداشته و امدادگران اورژانس برای نجات جان بیمار مجبور به این کار شده‌اند، فرد متخلف که دو چرخ آمبولانس را پنچر کرده و عملا باعث شده انتقال بیمار با آن امکان‌پذیر نباشد نیز باید این احتمال را می‌داد که شاید جان کسی در خطر بوده که آمبولانس در خط ویژه توقف کرده است.

اما آیا فرد متخلف که با پنچر کردن آمبولانس باعث شده کودک بیمار دیر به بیمارستان برسد و به دلیل همین تاخیر جانش را از دست بدهد، مرتکب جرم شده و آیا مجازاتی در انتظار او است؟ زمانی است که فردی به طور عمدی و مستقیم دست به جنایت می‌زند اما در مواردی مثل این حادثه اگر بخواهیم سختگیرانه تصمیم بگیریم به این نتیجه خواهیم رسید که فرد هرچند مرتکب فعلی نشده اما به طور غیرمستقیم باعث جنایت شده است و بنابر این جرم او تسبیب در جنایت شبه عمد است که مجازات آن پرداخت دیه است و از لحاظ جنبه عمومی جرم نیز مجازات خواهد شد.

به نظر می‌رسد برای برقراری نظم در جامعه نیاز به سختگیری بیشتری وجود دارد. اما اگر کمی با دیده اغماض به موضوع نگاه کنیم به این نتیجه می‌رسیم که فرد متخلف در این ماجرا مرتکب خطای محض شده است. به این معنی که فرد در ارتکاب جنایت، فعل و قصد عمدی نداشته است. در چنین مواردی مجازات خطای محض ناظر بر شخص نیست و از لحاظ جنبه عمومی جرم نیز مجازاتی در نظر گرفته نشده است و صرفا متخلف باید دیه پرداخت کند. از منظر دیگر در این پرونده فرد متخلف آمبولانس را هم که جزو اموال عمومی است، تخریب کرده و مجازات دیگری به دلیل تخریب عمدی اموال عمومی برای او در نظر گرفته خواهد شد.

همشهری آنلاین

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۹
0
5
جرم ایگر ایشان جریحه دار نمودن افکار عمومی جامعه هست و ایجاد ترافیک
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۹
1
3
فرد مرتکب فعلی نشده؟!
فرد مرتکب خطا شده؟!
پنچر کردن آمبولانس فعل نیست؟!
پنچر کردن آمبولانس که حتی پجه هم می داند برای انتقال مریض اورژانسی می آید، تنها خطاست؟!
حدایا ما را از شر این وکلا بدور بدار!
پاسخ ها
رضا
| |
۱۱:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۹
این راننده مجرم هست و چون مسیر بوسیله امبولانس مسدود نشده بود بعد از پنچر کردن امبولانس به مسیر خود ادامه داده و جان بچه بی گناهی را گرفته و چند خانواده را داغدار و احساسات جامعه ای را جریحه دار کرده است
رامین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۹
0
1
متاسفانه از لحاظ فرهنگ به گیاهی نزدیک میشویم و حیوانانات به کمال سگ و گربه رفیق شدند فیل شیر را نجات میدهد ولی انسان.....
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۹
2
1
میگن خارجیها قبل انقلاب که برای کار به ایران میومدن حق توحش میگرفتند و این به ما بر میخورد . کمی به دور و برمون نگاه کنیم ببینیم چطور رفتار میکنیم تو رانندگی تو رعایت حقوق دیگران تو صحبت کردن و تو ... اگه اسم اینها توحش نیست پس چیه ؟
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۴:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۹
آدم بی سواد و نادان! اگر بابت وحشی گری عده ای باید حق توحش پرداخت بشه، پس سفیران ایران در بسیاری از کشورهای دیگه باید حق توجش بگیرن.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار