«تابناک با تو» - خورش قیمه بادمجان بدون گوشت میتواند یک وعده غذای کامل برای گیاه خواران باشد. شما میتوانید خورش قیمه بادمجان بدون گوشت را با لپه یا عدس تهیه کنید و از ترکیب پروتئین گیاهی در آن استفاده کنید.
خورش قیمه بادمجان بدون گوشت
مواد لازم خورش قیمه بادمجان بدون گوشت
بادمجان ۱ عدد
گوجه فرنگی ۶ عدد
غوره تازه ۱ پیمانه
لپه ۱ پیمانه
پیاز ۱ عدد
سیر ۲ حبه
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
نمک ۱ قاشق چای خوری + ۱ قاشق غذا خوری
فلفل ۱ قاشق چایخ وری (یا یک عدد خرد شده)
زردچوبه ۱/۲ قاشق چای خوری
ادویه خورشی ۱/۲ قاشق چای خوری
روغن ۲ قاشق غذا خوری + ۲ قاشق غذا خوری
طرز تهیه خورش قیمه بادمجان بدون گوشت
یک قاشق غذا خوری نمک را در کاسهای بریزید و به آن آب اضافه کنید.
بادمجانها را پوست گرفته و طولی به قطر حداقل ۱ سانتی متر برش بزنید و داخل کاسه آب نمک بیندازید و یک قاشق آبلیمو به آنها اضافه کنید. روی بادمجانها را با ظرفی دیگر سنگین کنید که روی آب شناور نباشند.
پیاز را خلالی خرد کنید.
گوجه را نگینی خرد کنید.
سیر را از پهنا با چاقو له کنید.
پیاز را به همراه ۲ قاشق غذا خوری روغن تفت دهید تا طلایی شود سپس سیر، زردچوبه، ادویه و فلفل را اضافه کرده هم بزنید.
رب گوجه فرنگی را به پیاز اضافه کنید و سرخ نمایید تا بوی خامی اش گرفته شود.
گوجه فرنگی را اضافه کرده و اجازه دهید نرم شود و سپس در مخلوط کن پوره نمایید.
کف سینی فر کاغذ آلومینیوم بیندازید و با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون چرب کنید.
فر را با حرارت بالا گرم کنید.
بادمجانها را کف سینی بچینید و یک عدد گوجه که از قبل کنار گذاشته اید را حلقه کرده در سینی بچینید و به مدت ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید کبابی شود.
با چنگال پختگی بادمجانها را تست کنید اگر به راحتی در آنها فرو رفت یعنی پخت کامل شده.
برای برشته شدن روی بادمجانها شعله گریل فر را روشن کنید.
لپه را در حین پخت بادمجانها جداگانه بپزید.
سس میکس شده را به همراه غوره تازه و بادمجان به لپه اضافه نمایید و به اندازه کافی آب اضافه کنید تا رقیق شود.
شعله را زیاد کنید به جوش آید سپس در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید با شعله ملایم بپزد.
در اواخر پخت گوجه کبابی و نمک را اضافه کنید.
وقتی خورش غلیظ و لعاب دار شد همراه با برنج سرو نمایید.
خورش قیمه بادمجان با عدس
مواد لازم خورش قیمه بادمجان با عدس
بادمجان (بزرگ) ۱ عدد
عدس یا دال عدس ۲۰۰ گرم
روغن زیتون ۲ قاشق غذا خوری
زیره ۱ قاشق چای خوری
نمک و فلفل (به مقدار لازم)
زردچوبه (به مقدار لازم)
رنجبیل (به مقدار لازم)
پیاز ۱ عدد
سیر (رنده شده یا خرد شده) ۱ حبه
گوجه فرنگی (خرد شده) ۴۰۰ گرم
گشنیز (تازه) ۲ قاشق غذا خوری
طرز تهیه خورش قیمه بادمجان با عدس
بادمجان را بشویید و به قطعات کوچک خرد کنید.
فر را با دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و بادمجانهای خرد شده را رویش پهن کنید و رویشان روغن زیتون، کمی نمک و زیره بپاشید و هم بزنید تا به مواد آغشته شود.
سینی را به مدت ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید، در این مدت یک بار بادمجانها را بچرخانید تا کاملا کبابی شوند.
در تابهای گود کمی روغن بریزید و پیاز نگینی خرد شده را تفت دهید.
فلفل، سیر، زنجبیل و زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و ۲ دقیقه تفت دهید.
عدس، گوجه فرنگی خرد شده و فلفل سیاه و آب را اضافه کرده و هم بزنید و در تابه را بگذارید تا به جوش آید.
حرارت را کم کنید ۳۰ دقیقه مواد را بجوشانید تا عدس بپزد.
گشنیز تازه را خرد کنید و به همراه بادمجان کبابی به خورش اضافه کنید و اجازه دهید جا بیوفتد.
تعدادی از تکههای بادمجان را برای تزئین روی خورش کنار بگذارید.
منبع: بیتوته